Spitalul Caritas primește bani de la CJ Teleorman pentru plăți restante și achiziția de materiale, echipamente și dezinfectanți

Președintele Consiliului județean Teleorman, Dănuț Cristescu, a declarat într-o conferință de presă că Spitalul Caritas Roșiori de Vede a solicitat suma de 1.361.000 lei, bani ce vor fi alocați din fondul de rezervă al județului.

Deși Spitalul Caritas are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor medicale, se pare că acești bani nu ajung pentru acoperirea tuturor cheltuielilor de funcționare în condițiile în care unitatea medicală tratează doar pacienți infectați cu COVID-19.

Potrivit declarațiilor președintelui Consiliului județean Teleorman, Spitalul Caritas nu este în situația de a nu avea cele necesare desfășurării actului medical, dar poate ajunge foarte curând, mai ales că numărul pacienților internați în acest spital a crescut atingând, în unele zile, capacitatea maximă. Spitalul Caritas are restante la plata materialelor, echipamentelor de protecție și dezinfectanților folosiți până acum și are nevoie în continuare de materiale, echipamente și dezinfectanți, adică măști, mănuși, botoși de unică folosință, halate medicale, combinezoane, de un frigider pentru conservare cadavre, nebulizator, termoscanere, concentrator de oxigen, oxigenatoare.

Săptămâna viitoare va fi inițiat proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 1.361.000 lei pentru Spitalul Caritas Roșiori de Vede, din fondul de rezervă al județului, ce va fi supus aprobării Consiliului județean într-o ședință extraordinară.

T.C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*