Ministrul Agriculturii, Adrian Oros s-a întâlnit cu fermierii din Teleorman

Ieri, ministrul Agriculturii, Adrian Oros a efectuat o scurtă vizită în județul Teleorman pentru a discuta cu fermierii despre problemele din agricultură și programele inițiate de guvern pentru a reduce efectele secetei și a pierderilor cauzate de pandemie. Dacă până acum valoarea despăgubirilor pentru culturile afectate de secetă era de 200 euro/ha, acum se caută soluții pe termen scurt pentru a suplimenta aceste sume. Au fost alocate peste 6 miliarde de euro pentru reabilitarea și extinderea sistemului de irigații, a mai spus ministrul Oros. Compensarea pierderilor cauzate de pandemie va fi asigurată din fonduri europene și completată de la bugetul statului prin intermediul mai multor scheme de ajutor pentru fermieri.

Ministrul Agriculturii a venit la intalnirea cu fermierii teleormaneni împreună cu directorul AFIR, Mihai Liviu Moraru, directorul general APIA, Adrian Pintea și directorul Fondului de Garantare pentru IMM, Dumitru Nancu,

Directorul Fondului de Garantare pentru IMM a prezentat câteva dintre programele aflate în derulare și cele noi lansate de guvern care i-ar interesa pe fermieri. Unul dintre aceste programe noi este IMM Leasing prin care se pot achiziționa echipamente și utilaje agricole cu garanție din partea statului și dobandă subvenționată. Programul devine operațional de luni, 17 august.

În județul Teleorman, sunt 430.000 ha declarate la APIA, a spus directorul general, Adrian Pintea, care le-a spus fermierilor că pentru avansul anului 2020 au fost pusă la dispoziția APIA suma de 1 miliard de euro, iar plățile vor începe imediat ce se finalizează verificările.

T.C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*