Controale efectuate de Instituția Prefectului la mai multe primării din județul Teleorman

În ultimele două luni, Instituția Prefectului județului Teleorman a dispus efectuarea de controale la mai multe primării de pe raza județului, ca urmare a unor sesizări ale persoanelor fizice, juridice sau instituții publice, iar altele au fost controale tematice și mixte.

Au fost vizate, de echipele de control ale Prefecturii Teleorman, localitățile Tătărățtii de Jos, Vârtoape, Vedea, Conțești, Bujoreni, Cervenia, Olteni Cosmești, Poroschia, Ștorobăneasa, Rădoiești, Gălăteni, Orbeasca.

Despre ce au vizat în mod concret aceste controale și ce nereguli s-au găsit, Prefectura Teleorman nu ne-a oferit prea multe detalii, decât că “în cazul controalelor dispuse în urma unor sesizări se verifică doar acele aspecte și dacă se confirmă, se lasă măsuri, cu termen de remediere a celor sesizate sau se sesizează instituțiile abilitate, după caz” , iar “în cazul controalelor dispuse ca urmare a necomunicării actelor administrative se dispun măsuri, cu termen de comunicare a acestora și/sau sesizarea comisiei de disciplină sau a altor instituții, după caz. În cazul controalelor tematice, în funcție de nereguli se aplică măsurile deja menționate”.

Destul de vag răspunsul Instituției Prefectului, mai ales că în cazul Primăriei Olteni am insistat în repetate rânduri să ni se comunice ce au găsit echipele de control în această instituție unde, din informațiile noastre, primărița acționeaza mai mult în disprețul legii decât în litera ei.

Teodora Ciofalcă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*