250.000 de elevi din medii defavorizate primesc gratuit dispozitive electronice conectate la internet

În urmă cu o săptămână, Cristi Barbu, secretarul general adjunct al guvernului declara, într-o conferință de presă desfășurată la sediul PNL Teleorman, că la începutul noului an școlar toți copiii care nu au avut posibilitatea să participe la cursurile online vor primi tablete conectate la internet.

Astăzi, Ministerul Educației vine cu precizări privind stadiul procedurii de achiziție a acestor dispozitive destinate elevilor din medii defavorizate.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 370/2020 a fost alocată suma de 150 milioane de lei pentru achiziția de 250.000 de dispozitive electronice conectate la internet, destinate elevilor din mediile defavorizate, fiind desemnat Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) pentru realizarea achiziției acestora.

ONAC a demarat o serie de consultări de piață, cu scopul de a avea o imagine a capacității de producție și livrare a dispozitivelor electronice, în contextul pandemiei de COVID-19. Ca urmare a consultării pieței au fost definitivate specificațiile tehnice ale dispozitivelor electronice. Ulterior, documentația aferentă a fost supusă avizării Comitetului Tehnico-Economic pentru Societatea Informațională, primind aviz pozitiv în data de 23 iunie 2020.

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate a publicat în cursul acestei zile, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), documentația de atribuire ca urmare a definitivării etapei de planificare. Odată cu publicarea în SEAP a documentației, ofertanții pot solicita ONAC clarificări și depune oferte.

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate va comunica Ministerului Educației și Cercetării rezultatele achiziției, fiind direct responsabil de ducerea la îndeplinire a Hotărârii de Guvern nr. 370/2020.” potrivit comunicatului de presă transmis de Ministerul Educației și Cercetării.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*