Facilități fiscale pentru contribuabili

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Teleorman informează contribuabilii că prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99 din 25 iunie 2020 privind unele măsuri fiscale, modificarea unor acte normative și prorogarea unor termene, au fost acordate următoarele facilități:

 FACILITATE PRIVIND IMPOZITUL SPECIFIC UNOR ACTIVITĂȚI

– contribuabilii obligați la plata impozitului specific unor activități (hoteluri, pensiuni, campinguri, restaurante, catering, baruri, terase) nu datorează impozit specific pentru o perioadă de 90 de zile calculată de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe;

– conform art. IX din O.U.G. nr. 48/2020 acești contribuabili, la recalcularea impozitului, pot scădea suplimentar și perioada în care au întrerupt activitatea, total sau parțial, ca urmare a stării de urgență;

– totodată, declararea și plata impozitului specific aferent primului semestru al anului 2020 se va efectua până la data de 25 octombrie 2020 (data standard era 25 iulie 2020).

 SCUTIRE TVA

– sunt scutite de TVA cu drept de deducere livrările de măști și ventilatoare medicale, necesare pentru constituirea rescEU (rezerva de capacități a UE), efectuate către instituțiile publice responsabile, până la data de 1 octombrie 2020.

– sunt scutite de TVA importurile și achizițiile intracomunitare  de măști și ventilatoare medicale,  efectuate de către instituțiile publice responsabile, până la data de 1 octombrie 2020.

 BONIFICAȚII DE 10% PENTRU PROFIT ȘI MICRO

– contribuabilii plătitori de impozit pe profit și impozit pe veniturile microîntreprinderilor care achită impozitul trimestrial datorat până la termenele scadente: 25 iulie 2020 (pentru trimestrul II) și 25 octombrie 2020 (pentru trimestrul III), beneficiază de o bonificație de 10% din impozit.

 PRELUNGIRE FACILITĂȚI FISCALE

– a fost prelungită perioada de aplicare a unor facilități fiscale care expirau pe data de 25 iunie 2020. Astfel, facilitățile fiscale de mai jos vor fi aplicabile și în perioada următoare, până la data de 25 octombrie 2020 :

– necalcularea și nedatorarea de dobânzi şi penalităţi de întârziere pentru obligațiile fiscale scadente în perioada 21 martie – 25 octombrie 2020; aceste obligații nu vor fi considerate obligații fiscale restante;

– suspendarea aplicării măsurilor de executare silită (somație, poprire, valorificarea bunurilor la licitație) cu excepția executărilor silite care se aplică pentru recuperarea creanțelor bugetare stabilite prin hotărâri judecătorești definitive pronunțate în materie penală, provenite din săvârșirea de infracțiuni, precum și a ajutoarelor de stat a căror recuperare a fost dispusă printr-o decizie a Comisiei Europene/furnizorului ajutorului de stat sau a unei instanțe naționale;

– efectuarea mai multor rambursări de TVA cu derularea ulterioară a inspecției fiscale;

– necalcularea și nedatorarea de dobânzi și penalități pentru plata cu întârziere a ratelor din graficele de eşalonare neachitate până la 25 octombrie 2020; condiţiile de menţinere a valabilităţii eşalonărilor la plată se suspendă până la 25 octombrie 2020.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*