Rezultate modeste la Evaluarea națională. În Teleorman, procentul de promovabilitate este de 63,63%

După soluționarea contestațiilor, la Evaluarea națională, procentul de promovabilitate la nivelul județului Teleorman a rămas neschimbat, 63,63%, iar 11 candidați au obținut media 10.

În județul Teleorman, 137 elevi au depus 163 de contestații, dintre care 93 la disciplina Limba și literatura română și 70 la Matematică.  După soluționarea contestațiilor, situația pe disciplie se prezinta astfel:

  • Limba și literatura română: rata de promovabilitate s-a modificat de la 75,91% la 76%, iar 67 de candidați (față de 65 înainte de contestații) au fost notați cu 10.
  • Matematică: rata de promovabilitate s-a modificat de la 53,83% la 54,04%, iar 35 de candidați (față de 32 înainte de contestații) au fost notați cu 10.

În urma soluționării contestațiilor s-a constatat că 87 medii au crescut, 7 medii au rămas neschimbate, iar 43 medii au scăzut.

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 – 6 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (10 iulie).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*