Racordarea la rețeaua de gaze a comunei Suhaia, în atenția ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș

Vizita de lucru efectuată , ieri, de vicepremierul României, Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș și secretarul general adjunct al guvernului, Cristi Barbu, s-a încheiat în comuna Suhaia, la amplasamentul conductei de gaze naturale, aflată la doar 1 km distanță de localitate.

Scopul acestei vizite a fost de a verifica, la fața locului, dacă sunt îndeplinite toate condițiile stabilite la nivelul ministerului Fondurilor Europene în ceea ce privește racordul la rețeaua de gaze naturale, un program național de introducere a gazelor naturale în localitățile rurale ce va fi finanțat din fonduri europene. Ministrul Fondurilor europene ne-a declarat că acest program este o șansă de a schimba viața locuitorilor de la sate și vine după mai multe runde de negociere cu reprezentanții Comisiei Europene.

Acum se așteaptă decizia scrisă a Comisiei Europene pentru a lansa apelul de proiecte în vederea finanțării acestor investiții atât de necesare pentru dezvoltarea comunităților locale. Pentru că timpul este foarte scurt, ministrul Marcel Boloș vrea să se asigure că proiectele vor fi gata pentru depunere, iar comuna Suhaia are pregătită toată documentația necesară accesării acestor fonduri, după cum ne-a declarat primarul localității, Polexia Barbu.

Teodora Ciofalcă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*