Anchetă epidemiologică în cazul unui medic depistat pozitiv cu COVID-19

DSP Teleorman face anchetă epidemiologică în cazul medicului din Roșiorii de Vede infectat cu coronavirus. Au fost depistate 14 persoane, contacți direcți, care se află în izolare la domiciliu. Dintre cei care au avut contact cu medicul, în ultimele 14 zile, 10 sunt pacienți,  doi sunt membri ai familiei și alte două persoane sunt angajate la cabinetul său. Specialiștii din cadrul DSP Teleorman care se ocupă de ancheta epidemiologică l-au identificat pe ortodentul care a folosit, pentru scurt timp, cabinetul medicului roșiorean și urmează ca în cursul zilei de astăzi să ia legătura cu acesta.

Medicul roșiorean este internat la Spitalul Caritas, unitate suport COVID-19, iar starea lui este bună. Dintre persoanele cu care a fost în contact, doar una a acuzat simptome asemănătoare infecției cu COVID-19  și a fost testata, dar rezultatul este negativ.

Vestea că un medic cunoscut a contactat acest virus i-a scuturat un pic pe roșiorenii care ignoră regulile și nu prea cred în existența coronavirusului. Zvonurile privind existenta altor persoane suspecte de infecție cu COVID-19 nu au întârziat să apară, dar acestea au fost infirmate de conducerea Direcției de Sănătate Publică Teleorman, care declară că situația este sub control și nu există nici un focar, în acest moment, la Roșiorii de Vede.

T.C.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*