Ministrul Mediului, Costel Alexe, deschide porțile domeniului Belina, ferecate de Tel Drum

Ministrul Mediului, Costel Alexe a fost astăzi, pentru prima dată, pe domeniul Belina de unde a făcut  declarații despre stadiul în care se află procedura de preluare a insulei și Brațului Pavel de la cei care administrează aceste proprietăți ale statului roman. Transmiterea dreptului de proprietate a fost îndelung tergiversată chiar dacă aceste bunuri au trecut de la CJ Teleorman la Apele Române încă din decembrie 2018, conform unei hotărâri de consiliu județean. La acel moment, trecerea Insulei Belina și a Brațului Pavel din proprietatea județului Teleorman și administrarea Consiliului Județean în proprietatea statului și administrarea Administrației Naționale Apele Romane arăta ca o revenire la normalitate.

De fapt, în afară de proprietar nu s-a schimbat nimic pentru că statul, prin Apele Române este cel care a dat Belina Tel Drum-ului în 2011, să o folosească 10 ani. Acum, aflăm cu stupoare că nici acum statul nu este pe deplin stăpân al acestor bunuri și asta pentru că procedura de preluare nu este finalizată, nu s-au reziliat contractele de închiriere cu Tel Drum și Ilie Marian, nu s-au operat radierile din cartea funciară.

Ministrul Mediului declara astăzi, la Belina, că in ultimele 6 luni conducerea Apelor Române a făcut eforturi să finalizeze procedura de preluare a acestor bunuri și a dat asigurări că procesul verbal de predare- primire va intra în vigoare a doua zi după radierea din cartea funciară a celor care sunt înscriși acum. În ceea ce privește construcțiile ilegale de pe insula Belina, Costel Alexe promite că se va face o expertiză transparentă în urma căreia se va decide destinația lor.

Micul paradis de la Belina, ascuns atâția ani de văzul lumii, trebuie să fie redat cetățenilor și să aducă plus valoare zonei, a mai spus Costel Alexe, ministrul Mediului.

T.C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*