Ce măsuri de siguranță au luat școlile din Roșiori pentru elevii care participă la cursuri de pregătire și examene

Chiar dacă mai sunt aproape două săptămâni până încep cursurile de pregătire a elevilor din anii terminali pentru examenele naționale, majoritatea unităților de învățământ din Roșiorii de Vede au luat toate măsurile de siguranță impuse de autorități în vederea prevenirii infectarii cu COVID-19. S-au achiziționat termometre digitale, măști și mănuși, dezinfectanți, s-au montat dispensere și boilere pentru apă caldă la grupurile sanitare din toate școlile și liceele. Pentru a păstra distanța fizică s-au facut marcaje pe culoarele, la 2 metri distanță și s-a aranjat mobilierul astfel încât într-o sală de clasă să fie doar 10 elevi.

În toate unitățile de învățământ s-a făcut dezinfecție cu o firmă autorizată, dar înainte de începerea cursurilor de pregătire se mai dezinfectează încă odată toate spațiile. În fiecare scoală există două căi de acces, una pentru intrarea eevilor și alta pentru ieșire, Accesul în școală se face la interval de 20 de minute pentru fiecare grupă de elevi, iar în pauze se aerisesc sălile de clasă.

Limitarea la 10 a numărului de elevi într-o sală de clasă presupune extinderea spațiilor în care se desfășoară examenele de evaluare națională și bacalaureat, iar în unele unități de învățământ a fost nevoie de suplimentarea numărului de camere video în sălile de clasă. Singura școală care a avut nevoie de fonduri suplimentare de la bugetul local pentru montarea de camere video a fost Școala Alexandru Depărățeanu.

Cu toate măsurile de protecție care s-au luat, există și cazuri în care prezenta la cursuri a copiilor implică anumite riscuri, Este vorba de copiii cu probleme grave de sănătate care nu vor participa la cursuri, dar exista și multe situații în care părinții refuză să-și lase copiii la școală în această perioadă pentru a-i proteja.

T.C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*