Noul laborator de diagnostic molecular RT – PCR al Spitalului Județean de Urgență Alexandria este funcțional. Se așteaptă autorizațiile.

În această după-amiază, președintele CJ Teleorman a vizitat împreună cu jurnaliștii noul  laborator de diagnostic molecular RT – PCR, care va oferi posibilitatea diagnosticării Covid-19 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alexandria.

Laboratorul este dotat cu unul dintre echipamentele cele mai performante pentru identificarea noului coronavirus COVID-19, aparatul Real-Time PCR, achiziționat de Spitalului Județean de Urgență Alexandria în data de 31 martie 2020. Noul echipament va fi utilizat de cadre medicale specializate, care vor efectua și teste pentru alte tipuri de virusuri, implicate în patologia tractului respirator și digestiv. Șefa noului laborator este Eugenia Voicu, iar celelalte două cadre medicale care vor lucra în cadrul laboratorului sunt doctorele Ioana Matei și Carmen Iordan.

După autorizare și calibrare, noul sistem RT- PCR achiziționat va funcționa cu un agitator magnetic pentru sistemul PCR, o hotă PCR, aparate frigorifice necesare sistem PCR(congelator și combină frigorifică), centrifuge de laborator(cu răcire, tip minispin extractor automat acizi nucleici, echipamente achiziționate în aceeași perioadă.

Cu sprijinul Consiliului Județean Teleorman, Spitalul Județean de Urgență Alexandria a achiziționat 3.486 teste RT-PCR și 1.000 teste rapide pentru personalul medical.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*