Consiliul județean a alocat 8 milioane de lei Spitalului de Urgență Alexandria pentru aparatură medicală

Printre proiectele aprobate în ședința de astăzi a Consiliului județean Teleorman s- a aflat și cel privind acordarea sumei de 8 milioane lei pentru Spitalul județean de Urgență Alexandria, din excedentul bugetului județului Teleorman, destinată investițiilor în aparatură și echipamente medicale. Din acești bani vor fi achizitionate încă 13 ventilatoare, injectomate, infuzomate, sistem portabil pentru video intubații, 50 monitoare funcții vitale, aparat de ventilație pentru nou-născuți, 20 aparate de sterilizare și tot ce mai este necesar spitalului pentru a fi pregatit în eventualitatea unui nou val de COVID- 19.

Spitalul județean a primit finanțare de la CJ Teleorman în valoare totală de 21 milioane lei din care 7 milioane pentru funcționare și 14 milioane lei pentru investiții. Din excedentul bugetar al județului Teleorman, Consiliul județean a alocat sume consistente și celorlalte spitale din județ, chiar dacă acestea nu se află în subordinea sa. Cea mai mare suma a fost direcționata care  Spitalului Caritas Roșiorii de Vede, spital suport COVID-19, unde sunt tratați pacienții cu forme ușoare și medii de coronavirus.

Președintele CJ Teleorman a spus în cadrul ședinței de astăzi că va solicita rapoarte de la toate unitățile medicale care au primit finanțare pentru a informa consiliul județean despre cum s-au cheltuit acești bani.

Teodora Ciofalcă

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*