Restricțiile de circulație salvează florile din Roșiorii de Vede

Centrul municipiului Roșiorii de Vede este mai curat și înflorit ca niciodată. Restricțiile de circulație impuse oamenilor pe durata stării de urgență au salvat florile plantate pe spațiul public. Ani la rând, mii de trandafiri au dispărut peste noapte, ca să nu mai vorbim de lalele, panseluțe sau alte plante decorative pentru că aproape nimic nu rezista mai mult de câteva zile pe spațiile verzi din oraș.

Furtul florilor de pe domeniul public devenise un fel de sport local practicat de multe ori la lumina zilei,  chiar la câțiva metri de cei care le plantau, într-un  dispreț total față de cetățenii civilizați și banul public cheltuit pentru înfrumusețarea orașului.

Cu toată stăruința administrației locale de a stopa fenomenul, situația a rămas la fel până acum, când pandemia de coronavirus i-a ținut pe roșioreni în case. Pentru prima dată, centrul orașului oferă trecătorului un adevărat spectacol cromatic îvăluit în parfumul miilor de flori. Astăzi, în spațiile verzi de pe strada Dunării se plantau din nou trandafiri. Rămâne de văzut câți dintre ei vor rezista și după data de 15 mai când nu vor mai fi restricții de circulație.

T.C.

2 Comments

  1. de cit sa fie cheltuiti aiurea banii publici gen panselute pe care le poate lua si vintul mai bine sa le ia cineva sa miroasa in casa dar apropo parca aveam niste comunitari platiti bine ei ce fac se plimba numai in masina nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*