În weekend, pompierii militari teleormăneni au derulat 73 de misiuni

Zilnic, peste 150 de pompieri militari teleormăneni sunt la datorie pentru asigurarea răspunsului optim la solicitările venite din partea cetățenilor. Misiunile de răspuns sunt acoperite cu aproximativ 40 de mijloace tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate.
La sfârșitul săptămânii, echipajele de salvatori din subunitățile de intervenție au derulat un număr de 73 misiuni, după cum urmează:
40 de cazuri SMURDpentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a
persoanelor rănite ori cu probleme medicale deosebite;
4 incendii, dintre care unul la o locuință din localitatea Bragadiru, unul la un depozit de
furaje din localitatea Purani și două incendii de vegetație uscată și gunoi menajer;
2 intervenții pentru salvarea victimelor rezultate din accidentele rutiere și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. La primul eveniment, din localitatea Talpa, a fost vorba de un tractor răsturnat în afara părții carosabile, cu o victimă conștientă și cooperantă, neîncarcerată, iar la cel de al doilea accident, pe raza localității Grădișteanca, au fost implicate două autoturisme, cu două victime, conștiente și cooperante, dintre care una încarcerată. În ambele cazuri, persoanele rănite au fost transportate de echipajele SMURD și SAJ la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate;
o misiune de deblocare a unei uși de apartament pentru a facilita accesul personalului SAJ
Teleorman la o persoană cu probleme medicale;
– pentru gestionarea situațiilor apărute pe fondul infectării cu noul tip de coronavirus,
pompierii salvatori au efectuat 10 misiuni de transport persoane către diverse unități spitalicești,
centre de carantină și locații de izolare și 18 misiuni pentru dezinfecția și decontaminarea autospecialelor SMURD și a autospecialei pentru transport personal și victime multiple (ATPVM).
Pompierii militari teleormăneni, alături de celelalte instituții cu rol în managementul situațiior de urgență generate de infecția cu COVID 19, sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea acestui virus și solicită cetățenilor să respecte cu strictețe și responsablitate măsurile impuse prin ordonanțele militare.
În ceea ce privește prevenirea incendiilor, rugăm cetățenii să manifeste prudență maximă pe
timpul utilizării focului deschis în cadrul gospodăriilor pentru arderea resturilor menajere și a vegetației uscate și să respecte măsurile de siguranță pentru a evita propagarea focului la bunurile materiale din apropiere. Le reamintim faptul că, potrivit Hotărârii Guvernului României nr. 537/2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de ardere a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2500 lei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*