Ministrul Sănătății a verificat cum sunt tratați pacienții cu coronavirus internati la Spitalul Caritas

După aproape o luna de la transformarea spitalului Caritas în unitate suport pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a făcut o primă evaluare, la fața locului, a situației pacienților internați și a nivelului de dotare de care dispune acum spitalul din Roșiorii de Vede.

Ministrul Sănătății a ținut să verifice personal starea celor 33 de pacienti infectați cu coronavirus internati la Spitalul Caritas, printre care se află și 12 cadre medicale, iar două persoane sunt la terapie intensivă.

În acest moment, la Spitalul Caritas există suficiente echipamente de protecție, materiale sanitare și medicamente, iar personalul medical este motivat, a mai spus ministrul Sănătății, la finalul vizitei. Singura problemă care trebuie rezolvată cât mai repede este cea a ventilatoarelor pentru cele 10 paturi din secția de terapie intensivă unde există doar un ventilator funcțional. În aceste zile, la Ministerul Sănătății  se așteaptă o donație de 50 ventilatoare, iar unul dintre acestea va ajunge la Spitalul Caritas.

T.C.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*