Deputata Mara Calista a susținut în Parlament dublarea valorii tichetelor sociale pentru grădinița

Un proiect de lege drag mie a fost adoptat  de către Camera Deputaților!- Mara Calista, deputat PNL

Printre inițiatorii proiectul de lege privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, potrivit căruia valoarea tichetului social pentru grădiniță crește de la 50 de lei la 100 de lei se află și Mara Calista, deputat PNL de Teleorman, care a susținut în plenul Camerei Deputaților cele mai importante modificări aduse acestei legi.

Pe lângă dublarea valorii tichetului social, procedură prin care familiile defavorizate pot obține aceste tichete a fost simplificată. Până acum, celor care aveau nevoie de acest ajutor financiar li se cerea să depună un set de documente, ce presupune un efort financiar mult prea mare pentru părinții aflați deja în situație de risc. Prin modificările aduse acestei legi vor avea acces la educație mult mai mulți copii de vârstă preșcolară, cu condiția prezenței copilului la grădiniță. Cei care primesc automat acest ajutor financiar din partea statului sunt beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei. Prin maajorarea pragului de venit pe membru de familie de la 284 lei la 530 lei pe lună crește semnificativ  numărul beneficiarilor acestui tip de ajutor financiar.

“Partidul Naţional Liberal votează cu toată inima acest proiect de lege. Repet, el ajută la tot ce înseamnă sistemul educaţional din România, deocamdată la nivelul preşcolar, discutăm despre grădiniţe, şi sper din tot sufletul ca impactul social, exact cel care este prevăzut în proiect, să fie cel puţin egal cu cel scris acolo, dacă nu chiar mai mare”, a spus Mara Calista în intervenția sa la dezbaterile din Camera Deputaților pe marginea acestui proiect de lege.

Proiectul pentru modificarea Legii nr.248 din 28 octombrie 2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate a fost adoptat cu 326 de voturi pentru si doar un vot împotrivă.

T.C.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*