Dezinfecție în blocurile din Roșiori unde locuiesc cadrele medicale infectate cu coronavirus

Mai multe scări de bloc din Roșiorii de Vede au fost dezinfectate cu substanțe biocide după ce cadrele medicale infectate cu coronavirus de la secția boli infecțioase au fost luate de la domiciliu și internate.

Cele 13 cadre medicale de la Spitalul Caritas, 12 de la secția boli infecțioase și una de la laborator au fost testate pentru COVID-19 și până la comunicarea rezultatelor au stat acasă. Teoretic, erau în izolare la domiciliu, practic, unele s-au plimbat prin oraș, au fost la cumpărături, dar nimeni dintre cei care le-au văzut nu știau că trebuie să stea acasă. Din informațiile noastre, acestea au fost chemate la spital pentru recoltarea de probe în urma confirmării ca testul COVID-19 al asistentei șefe de la secția boli infecțioase este pozitiv. După recoltarea probelor, cadrele medicale au fost trimise în izolare la domiciliu, deși inițial a existat si varianta izolării lor intr-o sectie a spitalului.

Pentru siguranța locatarilor, Primăria Roșiorii de Vede a apelat la o firmă specializată care să facă dezinfecția în blocurile unde locuiesc asistentele și infirmierele infectate. La ancheta epidemiologică au fost identificate și alte cadre medicale ce au avut contact direct cu cele infectate, dar pentru acestea s-a luat măsura izolarii într-un spațiu de cazare pus la dispoziție de autoritățile locale.

Situația de la Spitalul Caritas unde mai multe cadre medicale s-au infectat cu COVID-19 a dus la schimbarea conducerii. Managerul spitalului, Lucian Alexe a fost demis, iar în  locul său a fost numită doctorița Valentina Robu, care până acum a ocupat funcția de director medical la Spitalul Turnu Măgurele.

 

T.C.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*