Spitalele din subordinea Consiliului județean Teleorman au bani

Prioritatea „zero” și preocuparea principală a conducerii Consiliului județean Teleorman, în această perioadă, este „Sănătatea”. Menținerea optimă a rețelei spitalicești aflate în subordinea CJT are în vedere, în prim plan, susținerea medicilor și a cadrelor medicale care pot contribui decisiv la protejarea vieții cetățenilor din județ și limitarea efectelor cauzate de evoluția epidemiei cu noul coronavirus Covid-19.

Spitalele din subordinea Consiliului Județean Teleorman au bani. CJT a alocat spitalelor, încă de la începutul anului 20.300 milioane de lei, la care se mai pot aloca și alte sume, gradual, în funcție de evoluția situației.

Pe lângă cei 8.000.000 lei, care s-au alocat Spitalului Județean de Urgență Alexandria și cei  4.200.000 de lei care se vor adăuga dupa ședința de consiliu din 10 aprilie, Consiliul Județean Teleorman acționează folosind toate pârghiile legale pentru susținerea financiară a tuturor spitalelor aflate în subordine. Astfel, în ședința ordinară din 31 martie a fost alocată suma de 750.000 de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția CJT, bugetelor locale ale orașelor și municipiilor din județ, pentru finanțarea cheltuielilor urgente și neprevăzute ale spitalelor aflate în subordinea acestora, cauzate de pandemia provocată de infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

La suma de 300.000 de lei repartizată spitalului „Caritas” Roșiorii de Vede se adaugă  încă 600.000 de lei, care vor fi alocați acestui spital în ședința din 10 aprilie.

Sumei de 550 de mii de lei alocați anterior Spitalului de Pneumoftiziologie Roșiori de Vede (TBC) i se adaugă încă 350.000 de lei, care vor putea fi utilizați în beneficiul spitalului și al pacienților care se vor trata în această unitate spitalicească deosebit de importantă.

Spitalului de Psihiatrie Poroschia i se vor aloca, de asemenea, 250.000 de lei în plus, în total 550.000 de lei vor fi la dispoziția spitalului. Sume la fel de importante sunt alocate și spitalelor din Videle, Zimnicea și Turnu Măgurele. Acestea cresc cu încă 600.000 de lei, câte 200 mii de lei pentru fiecare spital.

În același timp, Consiliul Județean Teleorman a asigurat servicii hoteliere și asigură în continuare, la cererea personalului medical și auxiliar din rețeaua spitalicească finanțată de CJT. Serviciile hoteliere sunt la regim de 3(trei) stele, constând în servicii de cazare la hotel pentru personalul medical și sunt destinate repausului între ture sau gărzi, în vederea prevenirii răspândirii noului virus coronavirus COVID-19.

CJ Teleorman reînnoiește public apelul președintelui Danut Cristescu către toți decidenții și toate persoanele responsabile, de a acționa împreună în sensul dorit de cetățeni, pentru limitarea efectelor cauzate de posibila infectare cu virusul SARS CoV-2.

 

 

1 Comment

  1. PANDEMIA A FACUT SI UN LUCRU BUN . L-a inlocuit pe un asa zis manager , un individ naravit la banii publici de peste 10 ani cu o doctorita . vom trai si vom vedea . SPERANTE DE MAI BINE – PUTINE .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*