Doctora Maria Hapău se alatură echipei de medici de la Spitalul Caritas

“Menirea noastră este să salvam vieti” – dr. Maria Hapău- medic neurolog pensionar

S-a vorbit mult în ultimele zile despre demisia unor medici, foarte puțin despre cei care au rămas să -și trateze pacienții și aproape deloc despre cei care revin în activitate pentru a pune umărul la salvarea de vieți.

Unul dintre medicii care au ales “să nu stea cu mâinile în sân”, acum când este atât de multă nevoie de ei, este doctora Maria Hapău, medic neurolog și pensionară de aproape un an. De atunci este închisă și secția Neurologie de la Spitalul Caritas pe care doamna doctor a condus-o mulți ani. Acum, în plină epidemie de coronavirus, când spitalul în care a muncit 40 de ani trebuie să trateze pacienții din Teleorman cu COVID-19, medicul neurolog, Maria Hapău revine în linia întâi să dea o mână de ajutor colegilor săi.

Ca medic, nu poate să stea deoparte intr-un astfel de moment și a ales să se implice în tratarea pacienților cu coronavirus  fără să țină cont de pericolul la care se expune pentru ca, spune doctora Hapău, “te poți imbolnavi oriunde, nu neaparat în spital, iar menirea noastră este să salvăm vieți. Dacă se respectă toate măsurile de siguranță impuse putem reduce riscul infectării. Fiecare dintre noi trebuie să conștientizeze că pericolul este foarte mare și trebuie să punem umarul pentru a trece prin această perioadă dificilă.”

Înainte de a-și incheia activitatea la Spitalul Caritas, odată cu pensionarea, doctora Maria Hapău cu ajutorul personalului medical din subordine și a unor oameni generoși, multi dintre ei foști pacienți a reușit să extindă și renoveze, din sponsorizări, secția de neurologie și chiar dacă a stat închisă atâtea luni, din lipsă de medic, acum este pregatită din nou să primească pacienții care au nevoie de îngrijire medicală. Medicul Maria Hapău este la datorie pentru ei.

 

Teodora Ciofalcă

 

 

3 Comments

  1. Despre cine vorbim ?!? despre d-na doctor Maria Hapau.Dumnezeu sa va ocroteasca !
    P.S. Daca ar fi si la conducerea spitalului ar fi OK !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*