Un bărbat din Roșiorii de Vede, decesul 97 și primul din județul Teleorman

Astăzi s-a înregistrat primul deces în judetul Teleorman al unui pacient confirmat pozitiv COVID-19 . Bărbatul în vârstă de 42 ani, din Roșiorii de Vede a fost internat cu simptome specifice COVID-19 luni, 30 martie, la secția  boli infecțioase a spitalului Caritas, la numai o zi după revenirea din Marea Britanie. I-au fost recoltate probe biologice pentru diagnostic și a fost transferat în aceeași zi la Spitalul Victor Babeș pentru că starea sa era gravă și avea nevoie urgent de îngrijiri medicale de specialitate. Decizia medicilor de a-l trimite la București nu a fost agreată de familia pacientului care a provocat un imens scandal fiind nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a calma spiritele.

Imediat după comunicarea decesului, strada din Roșiorii de Vede unde locuiește familia bărbatului a fost închisă de polițiști pentru a permite reprezentantilor DSP să înceapă  ancheta epidemiologică. Din informațiile noastre, în familia decedatului sunt 12 persoane care locuiau împreună, adulți și copii.

Surse din comunitatea rromilor spun că bărbatul suferea de cancer în stadiu avansat, dar avea și alte afecțiuni. Cum starea sa de sănătate se agravase, familia a decis să se întoarcă în țară ca să moară acasă, iar repatrierea trupului neînsufletit implică o cheltuală mult prea mare, spun rudele acestuia. Autoritățile au confirmat că barbatul diagnosticat cu COVID-19 în data de 1 aprilie și decedat astăzi avea și alte afecțiuni, diabet zaharat, boală renală, obezitate.

Potrivit surselor noastre trupul neînsufletit al barbatului va ajunge mâine la Roșiorii de Vede și va fi dus direct la cimitir pentru inhumare. DSP Teleorman a demarat ancheta epidemiologică, dar nu s-au recoltat probe de la alte persoane, Un contact direct al celui decedat se află în carantină instituționalizată ca urmare a nerespectării măsurilor de auto-izolare.

Potrivit ultimelor date oficiale, în județul Teleorman sunt 16 cazuri confirmate cu COVID-19.

T.C.

1 Comment

  1. De ce tocmai acum s-a inchis strada ? De ce nu erau la izolare sau in carantina ? S-au plimbat peste tot si cine stie cati au mai venit .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*