La Roșiorii de Vede a început dezinfecția în scările de bloc

Astăzi, la Roșiorii de Vede a început dezinfecția celor 320 scări de bloc din municipiu. Administrația publică locală a încercat să achizitioneze dispensere cu soluție dezinfectantă pentru fiecare scară de bloc, dar termenele de livrare sunt foarte de mari. Pentru că este nevoie de măsuri urgente s-a dispus achiziționarea de servicii de dezinfecție profesională pe fiecare scară de bloc și întreținerea zilnică prin personalul propriu a intrărilor în fiecare scară de bloc cu soluție dezinfectantă pe bază de clor. Pentru aceasta operațiune, Primăria municipiului Rosiorii de Vede a achiziționat 12 atomizoare și există tot atâtea persoane pregătite să le folosească.

Pentru o mai bună organizare s-a făcut o grupare a scărilor de bloc pe 12 zone unde vor fi repartizate echipele ce se ocupa de dezinfecție. Una dintre zone a fost preluată de firma care a concesionat piața centrală și va face dezinfectia în scările de bloc cu materiale și forțe proprii. Aceeași firmă a donat municipalității 400 litri de clor.

Peste 30 de roșioreni, majoritatea tineri, s-au înscris pe lista de voluntari deschisă de Primăria Roșiorii de Vede pentru a participa la acțiunile de ajutorare a persoanelor aflate în izolare la domiciliu, Numărul persoanelor din Roșiorii de Vede care sunt în izolare la domiciliu se apropie de 300 și este în creștere rapidă.

T.C.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*