Spitalul Caritas primește 300.000 lei din fondul de rezervă al județului

Spitalul Caritas se pregătește să devină spital suport pentru COVID-19. Primele fonduri pentru asigurarea celor necesare spitalului vin de la Consiliul județean Teleorman care alocă din fondul de rezervă suma de 300.000 lei pentru necesități urgente ale unității medicale din Roșiorii de Vede.

Încă se așteaptă ordinul de la Ministerul Sănătății prin care Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede devine spital în care se vor trata strict pacienții cu COVID-19 care sunt urgențe, atunci când situația va impune acest lucru.

Spitalul Caritas întruneste toate pretențiile Ministerului Sănătatii pentru a fi spital suport COVID-19, singurul din Teleorman. În urma unei analize privind infrastructura și condițiile din fiecare spital, s-a constatat că la Rosiorii de Vede există tot ce trebuie. Nu s-a luat în calcul aparatura medicală, suportul logistic de care dispune sau numarul de medici din cadrul spitalului.

Definitorii au fost alte criterii cum ar fi : numărul de paturi din secția ATI, existența unei secții de obsterică-ginecologie, posibilitatea extinderii rețelei de oxigen, posibilitatea de a se opera, pentru ca în acest spital să fie tratați strict acei pacienți care sunt urgențe, după cum declară reprezentantul DSP Teleorman, dr. Luminița Dumitrașcu. Totodată, a fost trimisă la Ministerul Sănătății lista cu tot ce îi trebuie spitalului Caritas pentru a deveni spital suport COVID-19  și s-a cerut includerea acestuia în programul național ATI.

Înainte ca această decizie să devină oficială prin ordin al ministrului Sănătății, medicii de la spitalul Caritas au trimis un memoriu către autoritățile județene în care reclamă anumite lipsuri cu care se confruntă unitatea medicală. În legatură cu acest demers al medicilor roșioreni, reprezentații DSP Teleorman spun că au încercat, astăzi,  să contacteze Ministerul Sanatatii, dar nu au reușit.

Dincolo de îngrijorarea firească a tuturor, fie ei simpli cetățeni ai municipiului Roșiorii de Vede sau cadre medicale și angajați ai Spitalului Caritas, această decizie este o provocare pentru noi toți și nu o  pedeapsa. Este foarte posibil ca foarte curând oricare dintre noi să ne aflam în situația de a avea nevoie de îngrijire medicală.

Să nu uităm că există medici în Teleorman care au evaluat pacienți suspecți sau chiar confirmați cu coronavirus, iar ei și-au făcut meseria cu orice risc.

Rolul medicilor este de a salva oameni aflați în suferință, iar noi trebuie să-i sprijinim, fiecare după puterile lui, Să stăm acasă pentru noi și pentru ei.

Teodora Ciofalcă

 

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*