Numărul persoanelor monitorizate de DSP Teleorman a ajuns la 21. Autoritățile susțin că au situația sub control și nu trebuie să ne alarmăm

Din informațiile transmise în această dimineață de DSP Teleorman privind situația persoanelor care au domiciliul în Teleorman și au călătorit în Italia, regiunile Lombardia și Veneto, în afara zonelor în care s-a constituit carantina de către autoritățile italiene, reiese ca numărul celor monitorizați a ajuns la 21.

În aceste cazuri s-a impus izolarea la domiciliu, în locația declarată la intrarea în țară, și supraveghere epidemiologică pasivă, pentru o perioadă de 14 zile. Daca in comunicarea de dimineata starea de sănătate a celor 21 de persoane este foarte bună, fără simptomatologie specifică infectării cu coronavirus, câteva ore mai târziu starea unuia dintre cei monitorizați s-a schimbat și a fost nevoie de o evaluare medicala a acestuia. Este vorba despre un copil cu febra, al cărui tată s-a întors din Italia și era izolat la domiciliu împreună cu familia.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, atât prefectul județului cât și specialiștii de la DSP Teleorman au dat asigurări că deși nu exista cazuri confirmate, s-au luat măsuri specifice de prevenire a infectării cu coronavirus sau COVID19, cum a fost codificat de Ministerul Sănătății, pentru izolarea la domiciliu, monitorizarea, carantinarea, asigurarea asistenței medicale și a celor necesare persoanelor aflate în carantină, recoltarea probelor in vederea testării și transferul pentru internare al pacienților în caz de confirmare a infectării cu coronavirus.

Toate persoanele aflate în autoizolare la domiciliu vor primi adeverință de la DSP pentru concediu medical pe perioada autoizolării. În cazul persoanelor care au călătorit în Italia, regiunile Lombardia și Veneto sau în China, Provincia Hubei, la intrarea în țară, indiferent de punctul de frontieră, acestea primesc un chestionar redactat în trei limbi, română, engleză și chineză care este transmis la direcțiile de sănătate publică din județele unde declară că au domiciliul pentru a fi monitorizate.

Totodată, s-au luat măsuri pentru dotarea unităților medicale din județ cu echipamente de protecție și materiale sanitare și s-au stabilit centrele de recoltare a probelor ce sunt trimise pentru testare la Institutul Matei Balș din București. Dacă în caz de carantină a celor suspecți, adică prezintă simptome de viroză, a călătorit în zonele cu focar sau a avut contact apropiat, la mai puțin de 2 metri și mai mult de 15 minute cu persoane infectate, aceștia sunt cazați individual, timp de 14 zile, în spațiile amenejate în acest scop.

ISU Teleorman a pus la dispoziție o mașină pentru transport securizat al pacienților, daca va fi nevoie.

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Cei interesati  pot apela numărul 0800800358.

T.C.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*