Alianța USR- PLUS Teleorman, probleme în paradis?

Prezentarea candidatului alianței USR- PLUS la Primăria Roșiorii de Vede a scos la iveală problemele din USR, la nivel local și județean. Nici n-au apucat să prindă  rădăcini în politică și a început lupta pentru putere. Un USR care nu prea s-a văzut prin Teleorman a fost cuprins de val și acum începe să se ridice cu pretenții.

O mână de “puciști”, cum îi numeste Sergiu Iordan, îi contestă acestuia calitatea de președinte al USR Teleorman. Apariția lui  Iordan lângă Dacian Cioloș și candidatul PLUS, Costin Fierăscu, la Roșiorii de Vede, a stârnit nemulțumire printre membri sau foști membri USR, susținători ai lui Constantin Stavarache, fost președinte al filialei Roșiorii de Vede, pe care îl desemnaseră candidatul lor la Primăria Roșiori.

Dar, nici Stavarache nu e tocmai imaculat, după cum afirmă sursele noastre din USR. Un pic de traseism politic are și Constantin Stavarache la activ, pentru că întâi a fost în PLUS, apoi s-a mutat la USR unde ajunge președinte și este exclus din partid. Dar nu de traseism îl acuză ei, ci de faptul că Stavarache și gașca lui vor niște posturi, au interese. Despre excluderea lui Stavarache din partid se spune că este una nestatutară și abuzivă, dar contestația depusă nu a fost încă soluționată.

De ce nu-l recunosc unii membri USR ca președinte de filială județeană pe Sergiu Iordan? Pentru că, spun ei, o majoritate l-a revocat din această funcție pe 18 ianuarie 2020, în urma unui vot. Câteva zile mai târziu, pe 22 ianuarie, Sergiu Iordan îl exclude din partid pe Stavarache, unul dintre cei care au încercat să-l înlăture din funcție, despre care spune că a promovat candidați cu probleme penale, în localități din zona Roșiorii de Vede.

La rândul său, Iordan este acuzat că nominalizează și susține candidații alianței USR – PLUS fără să se consulte cu organizațiile locale și fără acordul birourilor acestora, cum s-a întâmplat și la Roșiori. Înțelegeam asemenea jocuri pentru putere în partidele mari ca PSD și PNL, nu și în cele mici, chiar foarte mici.

T.C.

 

 

6 comentarii

  1. Hilar acest reportaj,”o mana de puciusti”? Pai au fost 5 filiale din 8, printre care Filiala Alexandria si Filiala Rosiorii de Vede, filiale ce reprezinta peste 50% din purterea de decizie interna a USR Teleorman.Sergiu Iordan mai este sustinut de Filiala proprie de la Turnu Magurele si cea de la Plosca, o filiala dintre cele 8 nefiind prezenta nicioadata la vreo conferinta judeteana, deci practic inexistenta. Sergiu Iordan a fost revocat tocmai pentru ca stia de existenta dosarului unuia dintre vicepresedinti si nu a spus, ba chiar l-a si santajat pe acesta. Pentru ca si-a insusit partidul pe persona proprie, nestiind ca in urma numeroaselor presiuni pentru a prelua controlul asupra celor doua filiale cu putere de decizie(Alexandria si rosiorii de Vede), acesta nu se mai bucura de suportul lor. Sergiu Iordan a blocat infiintarea multor filiale pentru ca nu a reusit sa controleze prin manipulare membrii ce le-ar fi format, a incercat tot timpul sa inlature membrii implicati si a luat multe multe multe decizii nestatutare din rea intentie. Foarte probabil vor urma unele dezvaluiri in presa si de cum a reusit acesta sa faca rost de valiza, acelea vor fi intradevar savuroase.

  2. Nu inteleg de ce acest Neica Nimeni pe numele real Iordan Sergiu nu explica ca tot ce a facut in USR a fost doar pentru a-si atinge scolul lui si de a inlatura toate persoanele care au avut o alta parere decat a lui.Jocuri si strategii mizerabile doar pentru a obtine un loc binemeritat in Parlamentul Romaniei,promisiuni din partea altor partide ca il va sustine ,bineanteles ca totul facut hoteste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*