Roșioreanul Radian Tufă revine la conducerea RAR, după 14 ani

La începutul lunii februarie, Radian Tufă a fost numit director general la Registrul Auto Român, funcție pe care a deținut-o și  în perioada 2005-2006. Tot atunci a părăsit Rosioriul natal, dar nu s-a rupt definitiv de orasul în care a crescut, a învățat și a dezvoltat prima sa afacere.

Radian Tufă a absolvit Colegiul Național Anastasescu și în 1988, după terminarea Facultății de Transporturi – AR din cadrul Universității Politehnice București a revenit la Roșiorii de Vede ca inginer stagiar. În 1992  a deschis prima firmă privată de reparații autovehicule și în 2005 părăsește mediul privat și orașul pentru postul de director general la RAR, pentru ca un an mai târziu să avanseze pe o funcție din administrația publică centrală, de secretar general la Ministerul Transporturilor.

Din 2012, când părăsește Ministerul Transporturilor și până acum, când l-a înlocuit pe demisionarul George Dincă în funcția de director general la RAR, Radian Tufă a activat în mediul privat, tot în domeniul transporturi rutiere.

În ceea ce privește cariera politică, Radian Tufă a rămas fidel Partidului Democrat al cărui membru a fost din 1994 și până la fuziunea cu PNL, când a devenit și el liberal cu acte în regulă. A fost ales consilier local la Roșiorii de Vede din partea PD în mandatul 2000-2004, a candidat la funcția de primar al municipiului Roșiorii de Vede în 2004, iar în turul al doilea l-a susținut pe liberalul Ion Nuțu să câștige alegerile locale. A continuat să facă politică și după mutarea la București unde a condus Organizațiile PDL sector 6 și sector 5, unde a și candidat la alegerile parlamentare din 2012 pentru Camera Deputaților.

Revenirea la conducerea RAR, chiar și după 14 ani, a lui Radian Tufă nu este o surpriză, mai ales pentru cei care îl cunosc, ca un profesionist în domeniul transporturilor rutiere. Pentru Radian Tufă, este foarte posibil ca și de această dată funcția de director la RAR să fie doar rampa de lansare într-o altă poziție din administrația centrală, având în vedere pregătirea profesională și experiența sa.

Teodora Ciofalcă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*