La Roșiorii de Vede, doi chinezi se află sub supraveghere epidemiologică de când s-au întors din China

Direcția de Sănătate Publică Teleorman monitorizează două persoane de cetațenie chineză, domiciliate în Roșiorii de Vede, acestea aflându-se în supraveghere epidemiologică  pentru că au calatorit în China în perioada vacanței de Anul Nou (au link epidemiologic de infecție cu coronavirusul nou).

Deși DSP Teleorman susține că monitorizează aceste persoane din data de 5 februarie, când au ajuns în Rosiorii de Vede, până astăzi, când subiectul a ajuns în presă, instituția nu a transmis nici o informație oficială despre acest caz.

Procedura de supraveghere epidemiologică pasivă a fost instituită de  Ministerul Sănătății și Institutul de Sănătate Publică București pentru toate  persoanele care au călătorit în China. Supravegherea epidemiologica se asigură de către medicii epidemiologi din Direcțiile de Sănătate Publică județene prin monitorizare pasivă, convorbire telefonică sau mesaj telefonic zilnic. În aceste convorbiri se discută despre starea de sănătate (prezența febrei, tusei sau dificutăți la respirație), despre modul în care se aprovizionează cu cele necesare, despre contacți (dacă au existat).

Cei doi cetățeni chinezi, un bărbăt și o femeie, cu afaceri în mai multe județe din România, au intrat în țară pe 1 februarie 2020  prin Aeroportul Otopeni, de unde a fost informat DSP Olt care i-a monitorizat  până pe 4 februarie, cât timp ei au locuit în Slatina.

Din data de 5 februarie cuplul de chinezi se află în Roșiorii de Vede, iar DSP Olt a anunțat imediat DSP Teleorman și a transmis  documentele și datele necesare.

Monitorizarea se face timp 14 zile, deoarece aceasta este considerată perioadă de incubație, în care este posibil să apară simptome de infecție cu coronavirus la un contact cu link epidemiologic.

DSP Teleorman ne informează  că starea de sănătate a celor două persoane este foarte bună, fără simptomatologie, că acestea au fost receptive și au comunicat permanent cu medicii, iar  monitorizarea lor se încheie în data de 14 februarie 2020.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*