Patru cazuri de gripă în Teleorman și 177 pacienți internați cu infecții respiratorii și pneumonii

Numărul persoanelor cu infecții respiratorii creste de la o zi la alta și în județul Teleorman. Din datele furnizate de medicii de familie și unitățile spitalicești, până acum au fost internați 83 de pacienți cu infecții respitatorii, cei mai multi fiind copii cu vârste între 2-4 ani și 5-14 ani. În alte aproape 1900 de cazuri pacienții sunt tratați la domiciliu.

În cazul pneumoniilor, din cele 291 de cazuri depistate, 94 de pacienți au fost internați, iar  cei mai multi sunt copii din aceleași categorii de vârstă.

În urma consultațiilor, medicii de familie au depistat 4 cazuri de gripă la copii, dar aceștia nu au fost internați.

Direcția de Sănătate Publica Teleorman informează că până la data de 02.02.2020 au fost vaccinate antigripal 36547 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătații.

DSP Teleorman  monitorizează  zilnic absenteismul cauzat de infecții respiratorii și cazurile de gripă în  unitățile de învățământ din județ. Ca urmare a absenteismului  crescut (peste 20%)  timp de 3 zile succesiv la ȘCOALA  “MIHAI EMINESCU“ din Alexandria, Direcția de Sănătate Publică  a propus unității de învățământ suspendarea  cursurilor până luni – 10.02.2020.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*