Polițiștii au soluționat 8 dosare de evaziune fiscală cu prejudicii de peste 200 milioane lei

Pentru anul 2020, conducerea IPJ Teleorman își dorește, pe lângă intensificarea activităților specifice,  mai multă transparență și o mai bună comunicare cu presa. Un prim pas în acest sens a fost făcut ieri, în cadrul unui briefing desfășurat la sediul IPJ Teleorman cu ocazia evaluării activității desfășurate de polițiști în anul 2019. Din datele prezentate de șeful IPJ , comisarul Valentin Dumitrașcu și adjunctul său, cms. Cătalin Ciurea rezultă că munca polițiștilor teleormăneni s-a concretizat și printr-un număr mai mare de infracțiuni soluționate comparativ cu anul anterior. Din cele 4588 de infracțiuni soluționate, 3035 sunt de natură judiciară, iar 229 sunt infracțiuni economico- financiare.

În anul 2019 au avut loc 70 de accidente rutiere grave soldate cu 39 de morți, 46 de persoane rănite grav și alte  30 rănite ușor.Principalele cauze ale acestor accidente au fost neadaptarea vitezei la condițiile drum și abaterile comise de bicicliști și pietoni pe partea carosabilă. Pe parcursul anului 2019, polițiștii rutieri au reținut 2507 permise de conducere, au retras 1453 certificate de înmatriculare și au aplicat aproape 30.000 de sancțiuni contravenționale. Peste 800 de infracțiuni au constatat polițiștii rutieri pe parcursul anului trecut, dintre care 471 au fost de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a soluționat, printre altele și 8 dosare penale complexe de evaziune fiscală cu o valoare a prejudiciului de peste 200 milioane lei, prejudiciul recuperat fiind de aproape 20 milioane lei.

IPJ Teleorman are în lucru 7574 dosare penale, iar 2686 dintre acestea au o vechime mai mare de un an.

Dacă în ceea ce privește furturile din locuințe, buzunare, poșete sau din societăți comerciale, numărul acestora a scăzut în 2019, numarul tâlhăriilor, al distrugerilor,  furturilor de și din auto a crescut față de anii anteriori.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*