Strada 1 Mai din Roșiorii de Vede, în ultimele chinuri ale facerii

A trecut un an și doua luni de când s-a așternut primul strat de asfalt, printre fulgi de zăpadă, pe strada 1 Mai din Roșiorii de Vede și renumita firmă a magnatului condamnat, Ioan Niculae, s-a gândit că este momentul să toarne al doilea strat dacă tot au prins o zi cu soare și temperaturi la limita înghețului. De fapt, ultimul strat trebuie să fie cel de uzură, dar e bine și cu mixtură asfaltică dacă  acoperă crăpăturile și denivelările primului strat.

Deși, în ce privește condițiile optime de asfaltare părerile specialiștilor sunt împărțite, toată lumea este de acord că cel mai bine se asfaltează vara, dar la noi a devenit o obișnuință să-i lovească hărnicia pe constructori mai mult iarna. Proaspăt asfaltată, strada 1 Mai arată ceva mai bine acum decât în urmă cu câteva luni când era prevăzut termenul de finalizare a lucrărilor, cel puțin scriptic.

Între cele două benzi de circulație se observă cu ochiul liber, de orice muritor de rând, o ușoară diferență de nivel, care nu prea mai contează de vreme ce toată lumea răsuflă ușurată ca s-a ajuns la final cu modernizarea străzii. O fi din cauza frigului care a răcit prea repede asfaltul și n-au mai apucat să-l compacteze? Poate aflăm la recepția finală.

T.C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*