Primăria Roșiorii de Vede așteaptă banii europeni pentru “îmbunătățirea calității vieții locuitorilor municipiului”

Primăria Roșiorii de Vede va semna contractul de finanțare a unui proiect în valoare totală de aproape 24,5 milioane de lei depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, ce are ca obiectiv îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România.

Cum se va îmbunătăți viața locuitorilor din municipiul Roșiorii de Vede din banii europeni alocați acestui proiect ? Vor fi reabilitate niște străzi de la periferie, se vor construi locuințe sociale, iar clădirea teatrului de vara va deveni funcționala. Cam acestea sunt, pe scurt, investițiile care “vor contribui la sporirea incluziunii sociale a grupurilor defavorizate și diminuarea sărăciei prin facilitarea accesului nediscriminatoriu a populației municipiului Roșiorii de Vede la serviciile publice social- culturale oferite de obiectivele de investiție ale proiectului” , după cum se arată in prezentarea generică a proiectului.

Concret, este vorba de câteva investiții care  nu se pot realiza din fonduri proprii ale comunității locale. Vor fi reabilitate 14 străduțe, mare parte dintre ele rămase la stadiul anilor 60, adică Gheorghe Doja, Cireșului, Traian, Ceauș Firică, Văstești, Sănătății, Fundătura Sănătății, Călușari, Fundătura 1 și 2 Călușari, Libertății, Fundătura Libertății, Gheorghe Doja, Lunca Vezii, Vadul Vezii.

Alte două investiții se refera la construirea unui duplex de locuințe sociale și a unui bloc de locuințe sociale de care duce lipsă municipiul Roșiorii de Vede. Fără prea mare legătură cu obiectivele menționate anterior, în lista de investiții din cadrul acestui proiect cu finanțare europeană se află și reabilitarea clădirii teatrului de vară, aflat vreme îndelungată în administrarea unor operatori economici privați care nu au fost  interesați să-și investească banii într-o activitate ce nu aduce profit.

Contribuția proprie a municipiului Roșiorii de Vede la acest proiect este de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile, adică 465 mii lei plus cheltuielile neeligibile în valoare de aproape 1,1 milioane de lei.

Teodora Ciofalcă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*