Candidaturile pentru primari sunt scoase deja la mezat

50.000 DE EURO prima strigare

Fiindcă este președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea ține steagul sus în politica teleormăneană. În consecință el este singurul care a rămas la cârmă și tot el hotărăște ce se întâmplă în partid. Urmează alegerile locale. Și jocurile de culise au început deja. Patrocle, cel mic la stat și mut la sfat, deputat pe poziția lui socială, cu indemnizația plătită la zi, aleargă turbat în stânga și în dreapta să găsească persoane vii, care să fie conștiente într-o candidatură. În special pe la țară, că la orașe, au oameni deja stabiliți. Și în atâta alergătură, deputatul Boboc, căci despre el e vorba, a găsit un pot, speră el câștigător, dar nu de un fotoliu de primar, ci de 50.000 de euro pentru partid. Încă nu dăm numele donatorului, cu toate că este cunoscut în comuna respectivă. Este cunoscut și faptul că acesta a spus în stânga și în dreapta că oferă suma respectivă, condiția fiind doar candidatura pentru funcția de primar. Că sunt slabe șanse ca acest personaj să ajungă chiar și consilier, Boboc nu a mai calculat. Singurul lucru care a contat, a fost suma vehiculată. De fapt, Boboc, deputat ajuns printr-o răsplată a fostului președinte de partid, Dragnea, este setat să răspundă comenzilor de Patrocle, nicidecum să gândească pentru partid. Sunt alții care o fac. Cu donatorul alături, prima stație a fost la președintele consiliului județean. Aici spera acest parlamentar să îi facă intrarea personajului cu 50.000 euro la purtător. Numai că, Danuț Cristescu, pe bună dreptate, a refuzat discuția cu pețitorul, orientându-l către actualul tătuc al PSD Teleorman. Aici se discută cine , ce, când, unde, cum. Și aici Boboc a primit un PAS. Buni sunt banii pentru partid, însă cică, se cam stabilise deja candidatul pentru primărie. Se așteaptă licitația. Că doar nu mai sunt la putere și nevoi sunt. Multe.

Amalia PREDA

1 comentariu

 1. Când minciuna și jignirea depășesc limita bunului simt

  Să afli din presa online despre lucruri pe care le-ai făcut nu este prima dată.
  Să vezi cum minciuna și jignirea nu mai au limite este de asemenea un lucru cu care m-am obișnuit, dar să vezi cum ți se pun în fapt lucruri pe care nici în vis nu le-ai fi făcut, este prea mult!
  Atunci când cineva vorbește despre proceduri din interiorul unui partid și bate câmpii, atunci îți dai seama că persoana respectivă mai are mult de învățat până să facă primii pași în politică.
  Candidatura la orice funcție aleasă nu este ceva ce vine de la sine, ci se obține prin multă muncă în cadrul unei organizații a partidului.
  PSD-ul nu a fost și nu va fi un partid care să promoveze oamenii pentru potența lor financiară și, cu atât mai mult, nu ar fi fost de acord cu candidatura acestui neica nimeni care crede că o casă se construiește pornind de la centură.
  Păcat că cine a scris acest articol, un “Patrocle” al presei, nu a avut curiozitatea să întrebe dacă cele afirmate de neica nimeni sunt reale sau nu. Simpla povestire a unui individ frustrat nu reprezintă o realitate, ci doar o imaginație bolnavă. Trebuie să fim bine înțeleși că o candidatură la orice UAT nu se face țopăind, ci muncind în echipă și devenind liderul acesteia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*