Programul manifestărilor de 1 decembrie, la Alexandria

Aflat printre organizatorii tradiționali ai manifestărilor desfășurate cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, Consiliul Județean Teleorman invită teleormănenii să participe duminică, 1 decembrie 2019, la toate manifestările omagiale din programul dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României, cel mai important eveniment și primul care deschide un nou secol de existență pentru națiunea română.

Cu această ocazie, în municipiul reședință de județ va avea loc un ceremonial public militar și religios, care va marca împlinirea a 101 ani de la făurirea României Mari.

Evenimentul va fi organizat duminică, 1 decembrie 2019, în Alexandria, începând cu orele 10.00, la Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial.

Solemnitatea publică va debuta cu prezentarea onorului de către detașamentul de onoare și intonarea imnului național, va continua cu o slujbă religioasă și alocuțiuni ale oficialităților, urmate de depuneri de coroane și jerbe de flori.

Special pentru iubitorii folclorului românesc, Grupul “Burnasul” va susține un microrecital de cântece patriotice, dedicat aniversării Zilei Naționale a României.

Parada militară va încheia prima parte a manifestărilor omagiale, spre delectarea și bucuria tuturor celor prezenți.

După amiază, de la ora 16.00, teleormănenii sunt invitați la Concertul extraordinar „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, organizat de Consiliul Județean Teleorman, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman.

Seara va fi încheiată tradițional, într-o notă de sacralitate și sobrietate, printr-un ceremonial militar fastuos de retragere cu torțe, care se va desfășura începând cu ora 1900.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*