Polițiștii au făcut uz de armă pentru a imobiliza un tânăr recalcitrant

Ieri, polițiștii din Turnu Măgurele, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe bulevardul Independenței din localitate, au oprit pentru control un autoturism al cărui conducător auto nu a acordat prioritate de trecere autospecialei de poliție.
În timp ce polițiștii efectuau verificări în vederea stabilirii identității sale, conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 22 de ani, domiciliat în municipiul Turnu Măgurele, a manifestat o atitudine necorespunzătoare față de polițiști, fiind recalcitrant, iar la fața locului au ajuns și apropiați ai acestuia, care au încercat să-i împiedice pe polițiști să-l imobilizeze și să-l conducă la sediul poliției.
Unul dintre polițiști a folosit spray-ul iritant-lacrimogen, fără rezultat, după care a executat un foc de avertisment în plan vertical, fapt ce a determinat dispersarea grupului.
Atât conducătorul auto, cât și fratele acestuia, venit în sprijinul său, au fost imobilizați și conduși la sediul poliției.
Conducătorul auto a fost sancționat conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și i-a fost reținut permisul de conducere, iar fratele acestuia și încă doi tineri au fost sancționați conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
În urma folosirii armamentului nu au fost înregistrate victime omenești sau pagube materiale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*