Situație fără precedent. Gafe monumentale, bâlbâieli și atitudine sfidătoare față de presă la BEJ Teleorman

Trei ore s-au codit reprezentanții BEJ Teleorman să dea o explicație despre o situație fără precedent creata chiar de ei din cauza unor greșeli  făcute chiar de membrii biroului în redactarea unor decizii care vizau desemnarea reprezentanților unor partide neparlamentare în birourile electorale ale secțiilor de votare. Eroarea a fost descoperită abia sâmbătă seara când la preluarea și sigilarea secțiilor s-au prezentat mai multi membri decât era prevăzut. Onorabilii membri BEJ Teleorman, unii dintre ei cu scaune rezervate parcă pe viață având în vedere zecile de scrutine electorale la care au participat din  această poziție, au corectat erorile din decizia emisă în data de 6 noiembrie din pix și au aplicat ștampila în dreptul modificărilor. Conform acestor modificări, niște persoane erau înlocuite cu altele în sectile de votare, doar că decizia modificată de mână și asumată cu semnătura și ștampilă de președinta BEJ Teleorman nu a ajuns în toate secțiile vizate.

Din informațiile noastre au scăpat din vedere zeci de secții de votare unde reprezentanții unor partide neparlamentare erau înlocuiți de cei ai altor partide neparlamentare. Aceste greșeli de redactare neobservate de nici un membru BEJ au creat o situație fără precedent și mulți dintre cei desemnați să fie în secțiile de votare au rămas afară pentru că modificările nu au ajuns în secțile respective. În această dimineață, câteva persoane aflate în această situație au sesizat Biroul Electoral Județean care le-a respins ca fiind neîntemeiate poate pentru că acceptarea lor însemna recunoașterea greșelilor.

Bâlbâieli au fost și în ceea ce privește purtătorul de cuvânt al BEJ care ba este, ba nu este, chiar dacă acesta a fost desemnat încă de pe data de 12 septembrie, dar astăzi uitase toată lumea că există așa ceva. Răspunsul transmis, în cele din urma, de către persoana desemnată să ofere presei informații despre activitatea biroului a fost unul evaziv în care se spunea doar că s-au îndreptat erorile și persoanele îndreptățite și-au ocupat locul în secțiile de votare. Este bine de precizat că acest lucru s-a întâmplat abia în jurul orei 14.30, prin decizia Biroului Electoral Central, dar rămâne întrebarea firească cine și cum îi va plăti pe oamenii care au fost în secții până la acea ora. Normal ar fi să-i plătească cei care au greșit, din buzunarul propriu.

T.C.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*