Tragedie în comuna Lunca. Un muncitor a fost îngropat de viu la peste 3 metri adâncime

În urma unui accident teribil produs astăzi , în comuna Lunca, un bărbat de 41 de ani și-a pierdut viața. Intervenția pompierilor a durat peste o oră, timp în care s-au făcut eforturi pentru a găsi și scoate victima din canalul adânc de 3-4 metri unde a fost îngropata de vie. Tragicul eveniment s-a produs în jurul orei 11.30 pe șantierul unde se execută lucrări la rețeaua de canalizare. Bărbatul a fost surprins în canal de surparea unui mal de pământ care l-a acoperit complet.

 

La locul accidentului s-au deplasat pompierii militari cu o autospecială, o unitate de descarcerare, un container multirisc , două APIC, o ambulanță SAJ, iar de la Craiova a venit un elicopter SMURD. Când victima a fost extrasă de sub pământ era în stop cardiorespirator, cu șanse minime de supraviețuire. Timp de 45 de minute i s-au efectuat manevre de resuscitare, dar la ora 13.30 echipa medicală a declarat decesul. Intervenția s-a desfășurat sub ochii localnicilor și ai membrilor familiei pentru că victima locuia la câteva case distanță de locul tragediei. Bărbatul era căsătorit și are o fată, elevă de liceu, după cum spuneau oamenii din Lunca. Soția și sora victimei au asistat la toată această acțiune contracronometru și au sperat până în ultima clipă într-o minune.

Accidentul a avut loc în timpul lucrărilor de înființare a rețelei de canalizare menajeră din comuna Lunca. Constructorul oficial al acestei lucrări este VDA Trans din Râmnicu Vâlcea, un SRL din  2013 cu sediul într-un apartament,  care nu a avut și nu are nici măcar un angajat. Din informațiile obținute la locul accidentului, acolo se lucra haotic fără nici o măsură de siguranță și foarte probabil execuția lucrărilor a fost încredințată unei alte firme. Vom reveni cu detalii despre acest caz.

Teodora Ciofalcă

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*