Spitalul județean Alexandria cheltuie 2 milioane din banii de dezvoltare ca să acopere creșterea prețurilor la alimente, medicamente, utilități,transport și alte servicii

La solicitarea Spitalului județean Alexandria, CJ Teleorman a aprobat utilizarea execedentului bugetar prin transferul a 2.000.000 lei de la secțiunea dezvoltare la cea de funcționare pentru acoperirea cheltuielilor cu bunuri și servicii. Concret, Spitalul județean Alexandria are nevoie de mai mulți bani pentru încălzit și iluminat ca să acopere creșterea consumului de energie electrica și a prețului /kwh.

Pentru asigurarea transportului pacienților din programul de hemodializă  este nevoie de încă 50.000 lei, iar pentru acoperirea costurilor la materiale și service pentru aparatura medicală nou achiziționată în spital și la UPU sunt necesari 200.000 lei.

Creșterea tarifelor la serviciile de investigații paraclinice, spălătorie și deșeuri periculoase nu poate fi acoperită din suma alocată inițial, așa că și la acest capitol au fost suplimentate prevederile bugetare cu suma de 300.000 lei.

Nici pentru hrana bolnavilor spitalul nu se poate descurca până la sfârșitul anului cu sumele alocate după ce prețurile la alimente au crescut , iar în perioada următoare se așteaptă să creasca și numărul pacienților datorită bolilor de sezon. Cu cei 200.000 lei alocați în plus pentru prepararea hranei, cel puțin până la sfârșitul anului, oamenii internați nu vor suferi de foame.

La capitolul medicamente, în urma creșterii valorii contractelor pentru programele naționale de sănătate hemodialiaza, oncologie, boala Fabry și derulărarii unui nou program pentru talasemie și hemofilie a fost nevoie de o suplimentare a fondurilor cu 650.000 lei.

Alte majorări ale prevederilor bugetare  sunt destinate cheltuielilor pentru materiale sanitare și reactivi. În ceea ce privește dezinfectanții, probabil pentru că sunt bani mai mulți decât este nevoie, 60.000 lei au fost transferați la alte tipuri de cheltuieli, cum ar fi plata către Casa de Asigurari de Sănatate Teleorman pentru accidente și agresiuni.

Spitalul județean Alexandria are un excedent bugetar din anii anteriori de peste 5,5 milioane de lei din care cea mai mare parte este destinată cheltuielilor de funcționare până la sfârșitul acestui an.

T.C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*