Ajutoare financiare de la CJ Teleorman pentru prevenirea și combaterea pestei porcine africane în localitățile Dobrotești, Olteni și Bogdana

Consilul judetțan a adoptat, în ședința de ieri, o hotărâre prin care se alocă suma de 33.330 unor localități din Teleorman care au solicitat sprijin financiar pentru achiziționarea de produse dezintectante necesare prevenirii și combaterii pestei porcine africane. Este vorba de localitățile Dobrotești, Olteni și Bogdana. Sumele au fost alocate din fondul de rezerva al județului Teleorman conform solicitărilor transmise de primării. Comuna Dobrotești primește 25.000 lei, Olteni – 6247, iar Primăria Bogdana – 2082 lei, sume ce reprezintă contravaloarea produselor dezinfectante achiziționate de fiecare unitate administativ teritorială unde s-a depistat și confirmat existența virusului PPA.

Extinderea virusului PPA în gospodăriile mai multor localități și solicitările din partea primăriilor a obligat Consiliul județean să suplimenteze fondul de rezervă bugetară cu suma de 500 mii lei pentru a se asigura fondurile necesare aplicării măsurilor de prevenire și combatere a pestei porcine africane care a făcut ravagii în Teleorman.

T.C.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*