
Zilele trecute s-a desfășurat la Alexandria, în Sala de sport a Școlii Gimnaziale Mihai Viteazul, ediția a 2 a a Festivalului Național ”În pași de dans…spre normalitate ” destinat persoanelor cu dizabilități .
Au participat 70 de tineri speciali din Alexandria, București, Câmpulung Muscel, Pitești, Călărași, reprezentând :Asociația Dai o șansă Alexandria-Centrul de zi Sf. Teodor, Asociația Down Plus București, Asociația Mihai București, Asociația Sindrom Down București, Țintă Alexandra din București, Zamfir Alexandra din București, Zarvă Alexandru din Câmpulung Muscel, Asociația de sprijin a copiilor handicapați fizic România , Filiala Argeș și Asociația de sprijin a copiilor handicapați fizic Romania, filiala Călărași .


Tinerii artiști au prezentat mai multe stiluri de dans :dansuri populare, rock, vals, modern, etno, rednex, dans stilizat .
Andra Done și Alin Ovedenie de la Asociația “Dai o șansă” Alexandria, Georgiana Deancu și Oana Bogdănescu din București au recitat poezii. Mihai Cătălin de la Asociația Dai o șansă Alexandria a interpretat muzică populară și a obținut un trofeu și o diplomă pentru cel mai bun cântăret de folclor .
Au venit alături de noi, grupul “Comori orbeștene” din localitatea Orbeasca de Sus, județul Teleorman, coordonator profesor Liliana Berbecaru care a prezentat o suită de dansuri tradiționale de pe meleagurile noastre .S-au remarcat prin profesionalism, dăruire și costume tradiționale autentice .


Fiecare asociație cu tineri speciali a prezentat câte două momente artistice, cu genuri diferite de dans .
Tinerii cu handicap fizic și locomotor din Argeș și Călărași au reușit să prezinte momente deosebite de dans și muzica populara. S-a remarcat, cu o voce deosebită, tânara nevăzătoare din Călărași, Mariana Căruțașu. Tinerii speciali participanți la acest festival au primit cate un trofeu, diplome și alte surprize .

Dansul reprezintă o modalitate universală de comunicare. Este comunicarea non-verbală, un adevărat limbaj al mișcarii corpului care transmite un mesaj. Dansul este un mod de exteriorizare a sentimentelor ,de coordonare a echilibrului, a mobilității articulare, de eliberarea energiei negative, de creativitate și autocunoaștere. Pe copiii speciali dansul îi ajută să depășească obstacolele de ordin psihic, cognitiv și social. Se simt apreciați și acceptați așa cum sunt !
Multumim Primăriei Alexandria, Școala Gimnazială Mihai Viteazul, Pacopan, Cofetăria Căsuța cu dulciuri, Cofetăria Maria, Florența Coman, Narcisa Badea care ne-au ajutat să organizam acest festival de talente artistice .
Elena Tănase
Asociația “Dai o șansă” Alexandria
Lasă un răspuns