Incendiu în pădure și accident rutier cu victime încarcerate a fost tema exercițiului desfășurat de pompieri în pădurea Vedea

Pădurea Vedea, aflată pe raza municipiului Roșiorii de Vede a fost locul ales de ISU Teleorman pentru desfășurarea unui exercițiu  de stingere a incendiului  izbucnit în pădure și salvarea victimelor încarcerate intr-un autoturism răsturnat în urma unui accident rutier provocat de fumul rezultat de la acest incendiu de vegetație uscată.

La acestă activitate de pregătire a forțelor de intervenție în cazul unor situații reale au fost mobilizate importate mijloace tehnice și peste 60 de persoane, salvatori profesioniști din cadrul Detașamentului de pompieri Rosiorii de Vede, dar și voluntari, personal de la Ocolul Silvic, jandarmi, politisti, personal medical din cadrul serviciului de ambulantă și reprezentanți ai altor structuri cu atribuții în acest sens.

Acțiunea  coordonată de șeful Centrului Operațional al ISU Teleorman, col. Cătălin Bușcă s-a desfășurat conform planului prevăzut în astfel de situații, exercițiul atingându-și scopul propus, acela de a fi pregătiți cât mai bine pentru a putea interveni în situații reale, în cel mai scurt timp și fără ezitări.

T.C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*