Primăria Roșiorii de Vede își digitalizează arhiva cu fonduri europene

Astăzi, la Roșiorii de Vede a avut loc conferința de lansare a unui nou proiect finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă. Proiectul SEPA- ” Simplificarea și eficientizarea procedurilor administrative”, derulat de Primăria Roșiorii de Vede are un buget eligibil de aproape patru milioane de lei.

O parte din acești bani sunt destinați achiziționării unui sistem informatic personalizat care permite digitalizarea proceselor din instituție și a arhivei într-un mod organizat, cu îmbunătățirea timpilor de răspuns și a activităților de fiecare zi desfășurate de personalul instituției.

Activitatea de digitalizare implică mai multe etape: – arhivarea dosarelor fizice și integrarea informațiilor în baza de date, realizarea efectivă a bazei de date prin stocarea electronică a documentelor curente și arhivate, trierea, prelucrarea și prezentarea documentelor, fluxul de documente.

Retro- digitalizarea arhivei și popularea sistemului informatic se va realiza în termen de un an, iar această activitate va fi externalizată. Sistemul va permite căutarea și găsirea automată a documentelor.

În cadrul proiectului este asigurată și instruirea personalului din primărie care va utiliza și administra sistemul informatic integrat.

Data de finalizare a proiectului SEPA este 30 aprilie 2021, iar din bugetul total de 3.880.363, suma nerambursabilă de la UE este de 3.802.755 lei.

Municipiul Roșiorii de Vede are în derulare cinci proiecte finanțate cu fonduri europene.

T.C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*