10 PENTRU SIGURANȚĂ

În perioada 07-20 septembrie, la nivelul județului Teleorman s-a desfășurat, în sistem integrat, în unitățile de învățământ și în zonele adiacente acestora, campania Ministerului Afacerilor Interne “10 PENTRU SIGURANȚĂ”, campanie care și-a propus să îi determine pe elevi, profesori și părinți să conștientizeze riscurile infracționalității la care copiii sunt expuși la școală și în afara acesteia.
Conform calendarului întocmit de către participanți (polițiști, pompieri, jandarmi, polițiști de frontieră, reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Teleorman, ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Teleorman, precum și ai Inspectoratului Școlar Teleorman), campania a debutat cu activități de informare și prevenire în zona centrelor comerciale și a magazinelor cu rechizite școlare, organizatorii desfășurând activități și în parcuri și locuri de agrement, cu aflux de cetățeni.
Atât copiii, cât și părinții și-au manifestat interesul față de recomandările primite, interacționând pe parcursul întâlnirilor și solicitând informații referitoare la programele derulate în vederea asigurării unui climat de siguranță necesar desfășurării procesului educațional.


În cadrul campaniei, au fost desfășurate 58 de activități în unitățile de învățământ gimnazial și liceal din județ, fiind vizate atât unități școlare din mediul urban, cât și din mediul rural.
Au fost distribuite 1890 de materiale de informare și prevenire, cu referire la siguranța în lumea reală și în cea virtuală, siguranța elevilor pe drumul spre școală sau de la școală către casă, comportamentul preventiv în trafic, consumul de droguri sau alte substanțe interzise, siguranța în școală și zonele adiacente, precum și în familie.
Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității Teleorman au oferit sfaturi cu caracter general elevilor și părinților, îndrumându-i pe cei mici să apeleze la ajutor specializat în situația în care se confruntă cu diverse probleme acasă, la școală sau în grupul de prieteni.
De asemenea, li s-a atras atenția părinților cu privire la controlul pe care aceștia trebuie să îl aibă asupra copilului, să-i cunoască anturajul și modalitățile de petrecere a timpului liber.
În speranța că recomandările făcute în cadrul aceastei campanii au ajuns la cât mai mulți oameni, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman le transmit elevilor, părinților și profesorilor că vor intensifica acțiunile de prevenire a absenteismului școlar, pentru a preveni delincvența juvenilă și a combate orice situație care ar putea duce la victimizarea minorilor.

SUCCES ÎN NOUL AN ȘCOLAR!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*