Așa se lucrează pe mulți bani publici, încet și de mântuială

Reabilitarea străzii 1 Mai din Roșiorii de Vede a început în urmă cu un an, mai exact în toamna anului trecut, iar prima ninsoare căzută pe la mijlocul lunii noiembrie  i-a surprins pe constructori turnând primul strat de asfalt pe o porțiune de carosabil. Deși lucrarea avea termen de execuție data de 08.08.2019, strada arată jalnic și nu numai că nu a fost finalizată la termen, dar în timp ce acum se toarnă asfalt pe trotuare, carosabilul abia reabilitat e plin de gropi, denivelări, iar căminele de preluare a apelor pluviale neterminate sunt adevărate capcane pentru mașini și trecători.

Anul trecut, când se lucra cu elan și spor duminica, pe timp de noapte, printre fulgi de zăpadă, primarul municipiului ne asigura că nu va fi afecatată calitatea lucrărilor și avea “încredere deplină în profesionalismul constructorilor care știu ce au de făcut”. Acum, același edil recunoaște că sunt probleme mari cu firma care execută lucrările de modernizare a străzii 1 Mai, că sunt întâzieri și deficiențe, dar oricât de nemulțumit ar fi nu prea are alte variante, iar rezilierea contractului cu firma Hidro Inter Alexandria ar duce la întâzieri și mai mari din cauza procedurilor.

 

Aceeași firmă, Hidro Inter Alexandria execută și lucrările de reabilitare a trotuarelor pe 23 de străzi din Roșiorii de Vede. A început de anul trecut și nu a terminat nici un sfert din suprafața prevăzută în contract. Se lucrează în salturi, cu pauze mari și oameni puțini. La începutul săptămânii, pe strada I.L.Caragiale doi muncitori săpau un șanț pentru montarea bordurilor. În trei zile nu au reușit să termine o porțiune de aproximativ 10 metri.

Abia ieri zona s-a mai animat, au fost aduse borduri și câtiva muncitori în plus ca să monteze bordurile pe bucățica aceea de stradă. Impresionant!!

Teodora Ciofalcă

1 comentariu

  1. dar strada renasterii cand o vor face ca ….e pacat de picioarele dnei Cocos Marioara,care a inceput sa faca poteca pe langa liceul Anghel Saligny,probabil spitalul tbc ii solicita cursuri speciale in jurul pranzului sau seara….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*