FOCUS GRUP – Activitate de validare a competențelor profilului liderului adaptiv in cloud computing în cadrul Proiectului ERASMUS+, L-CLOUD

L-Cloud este un proiect Erasmus + Acțiunea 2 în domeniul parteneriatelor strategice pentru educația școlară. Aplicarea sistemului educațional în cloud rămâne în continuare fragmentată deoarece, în timp ce Cloud Computing oferă multe avantaje, factorii de decizie nu sunt în mare parte conștienți de beneficiile potențiale pentru învățare, predare, administrare și management. Prin urmare, sunt necesare sisteme de instruire și suport pentru a ajuta educatorii, să fie la curent cu mediul sistemelor Cloud Computing care se schimbă rapid.

In cadrul proiectului se va realiza un al doilea produs intelectual IO2 – Cadrul de calificare pentru educația cloud bazat pe abilitați și competențe.

In 06.09.2019 am organizat un atelier de lucru, la care au fost invitați să participe 12 experți în domeniul educational, dintre care 4 au fost inspector școlari cu expertiza în management educational, 4 directori de instituții de învățământ, 2 profesori și 2 psihologi școlari, pentru validarea ariilor și a competențelor specifice pentru definitivarea profilului leaderului adaptativ in cloud computing.

Eliza SOTIRESCU, coordonator al proiectului L-CLOUD la nivelul partenerului Colegiului Național Pedagogic ”Mircea Scarlat” a prezentat cadrul de referinta pentru educatia cloud bazat pe competențe elaborat de partenerii proiectului. Expertii au analizat fiecare arie si competența specifică, au facut observatii si au tras concluzii. Acestia au apreciat inovația ăn educație adusă prin produsele intelectuale elaborate in proiect si cerut ca rezultatele să fie prezentate in randul unui numar mare de cadre didactice din județul nostru.

Rezultatele focusul grupului au fost prezentate in cadrul intalnirii de lucru ce s-a desfasurat la Barcelona, in perioada 09-10.09.2019.  Rezultatele prezentate de parteneri au stat la baza conceperii designului cursului de formare ce se va desfășura în luna ianuarie in Grecia, la Atena, curs la care fiecare partener va trimite cate 2 profesori din interiorul instituției, dar care nu au lucrat în proiect.

 

Profesor coordonator,

Eliza SOTIRESCU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*