Reparații curente pe străzile din Roșiorii de Vede

Din cauza problemelor cu firmele care au contractat lucrările de reabilitare a cinci străzi din municipiul Roșiorii de Vede și trotuarele de pe alte 23, autoritățile locale au decis să facă  reparațiile curente pe străzile cele mai afectate, cu forțe proprii. Au achiziționat 300 tone de asfalt și cu ajutorul unor utilaje închiriate societatea consiliului local, Urbis Serv Construct a început să repare strada Dunării, urmând să intervină și pe alte străzi care fac legătura cu zona în care se desfășoară bâlciul anual. Primarul municipiului, Valerică Cîrciumaru spune ca a fost nevoit sa găseasca o solutie rapidă pentru a rezolva problema gropilor din oraș, lucrari absolut necesare dar întârziate foarte mult din cauza procedurilor greoaie și a ofertei reduse de asfalt și utilaje.

Dacă pentru gropile care au împânzit orașul s-a găsit o soluție de moment, pe străzile unde reabilitarea trebuia sa înceapă în urmă cu câteva luni, conform contractelor încheiate cu firmele care au câștigat licitația,  sunt înca probleme. Neseriozitatea acestor firme a dus la întâzieri mari, unele justificate, altele nu. De aproape o luna s-au întreput lucrarile de pavaj în zona centrală din cauza furnizorului de materiale care a avut niște probleme tehnice, iar la trotuare se lucrează într-un haos total. Aceeași firma care repară trotuarele într-o dezordine totală , cu oameni puțini și aceia aduși de prin Dâmbovița, are contractate și  lucrările de reabilitarea a străzilor 1Mai și Oituz. Pe strada 1 Mai au întrerupt lucrul de câteva luni, pe Oituz nici nu au început, iar despre trotuare nu putem spune decât că s-a lucrat peste tot și nu s-a finalizat nimic până acum.

O alta firmă se ocupă de reabilitarea străzilor Mărășești, Renașterii și Popa Gheorghe unde abia acum au început să lucreze.

Teodora Ciofalcă

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*