Un fost condamnat care amenința femeile cu cuțitul și se dezbrăca în locuri publice a fost reținut de polițiștii roșioreni

G.I. este un fost condamnat pentru omor care de când a fost eliberat din închisoare își face veacul pe străzile din Rosiorii de Vede. De o bună bucată de vreme stă într-o clădire nelocuită, fost sediu al unei firme de taxi aflat în imediata apropiere a Liceului Emil Racoviță și a Școlii Mihai Eminescu. În mod frecvent, acest individ atacă femeile pe stradă, se dezbracă în locuri publice, amenință trecătorii cu cuțitul sau cerșește în zona centrală a orașului.

La sediul Poliției municipale Roșiorii de Vede au fost depuse mai multe plângeri împotriva acestui bărbat cu comportament deviant și destul de periculos. De mai multe ori acesta a fost auzit amenințând că “va da în cap la cineva” ca să meargă din nou la închisoare unde are de toate. Poliția locală l-a amendat de câteva ori, dar această măsură este inutilă în cazul lui, o persoană fără domiciliu și fără nici o sursă de existență. Deși este de mult în vizorul polițiștilor care strâng probe pentru a-l ridica de pe străzi, abia în urmă cu o zi acesta a fost reținut, după ce a fost ridicat din parc unde amenința oamenii cu o seceră, după cum ne-au declarat polițistii locali, cei care l-au imobilizat și predat Politiei municipale.

Din păcate, individul este din nou pe stradă după 24 de ore de arest, în urma deciziei procurorului de a-l plasa sub control judiciar. În acest moment, el nu poate fi arestat preventiv  deoarece pentru niciuna dintre faptele comise legea nu prevede pedepse mai mari de 5 ani. Această primă măsură, controlul judiciar, presupune niște reguli stricte pe care dacă le încalcă ajunge sigur după gratii. Până atunci, roșiorencele nu au altceva de făcut decât să-l ocolească pe individ, pentru siguranța lor.

Teodora Ciofalcă

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*