Proiectul PEACE WITH ICT, proiect finanțat prin programul Erasmus+ la final de implementare

Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat”, Alexandria, a implementat în calitate de partener, ăn perioada 2017-2019, proiectul ”Peace with ICT”, finanțat prin Programul Erasmus+, in cadrul actiuni cheie 2 „Parteneriate strategice pentru educația și formarea profesională”, contract nr. 2017-1-TR01-KA202-046654.
Proiectul a fost un consorțiu de unități de învățământ din Turcia: Yildirim Beyazit MTAL, Mehmet Erdemoğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, YUZUNCU YIL UNIVERSITESI, Slovenia: Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, Italia: ISTITUTO FORMAZIONE OPERATORI AZIENDALI si Romania: Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat”, Alexandria, coordonat de Van National Education Directorate din Turcia.
La nivelul Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat”, Alexandria, proiectul a fost coordonat de prof. Eliza Marinela SOTIRESCU și implementat pentru perioada 2017-2019.
Proiectul a promovat pratici deschise și inovatoare in era digitală, precum și îmbunătățirea accesului la formare și calificări pentru toți prin utilizarea mai eficientă a TIC de către profesori și elevi care va crește rezultatele intelectuale în domeniul educațional prin pregătirea de aplicații și site-uri de VoGoP, scrierea de cărți și stabilirea unor analize statistice, acestea vor fi oferite în beneficiul profesorilor și studenților din întreaga Europă.


La sfarsitul lunii iulie 2019 (31.07.2019) a avut loc inchiderea proiectului prin organizarea unui eveniment de multiplicare in cadrul liceului nostrum, eveniment la care au participat 30 de profesori din alte licee din Alexandria ( Liceul tehnologic nr. 1 Alexandria, Liceul Tehnologic ”Nicolae Balcescu”, Liceul Tehnologic Draganesti de Vlasca, Scoala Gimnazială nr. 5 Alexandria), reprezentanti ai Casei Corpului Didactic Teleorman și ai Inspectoratului Școlar Judetean Teleorman. Durata evenimentului a fost de 8 ore si a cuprins o agenda bogata pentru prezentarea tuturor produselor intelectuale realizate in proiect, avand urmatoarele teme:
Proiectul PEACE WITH ICT – De ce a apărut și obiectivele sale?, Prezentarea primului produs intelectual IO2, Ce este VoGoP? – PLATFORMA VoGoP , IO3 – Prezentarea “Book Peace with ICT”- versiunea in limba romana si in limba engleza, Impactul folosirii TIC in clasa – Model de proiectare didactica la Geografie, Fizica si Limba Engleza, IO4 – Prezentare “Analiza Statistica” comparative – Primul chestionar si aplicarea celui de-al doiela chestionar, Prezentarea Analizei statistice realizată la nivelul proiectului PEACE WITH ICT pentru fiecare institutie partenera.
Fiecare unitate școlară a primit cate un exemplar din produsele intelectuale realizate in proiect, iar cei 30 de participanti au primit certificare de participare. La finalul evenimentului participanții au socializat intr-un cadru și o atmosferă destinsa, iar organizatorii au raspuns la intrebarile participantilor.

Prof. coordonator,
Eliza Marinela SOTIRESCU

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*