Pesta porcină africană a ajuns la Bragadiru. DSVSA Teleorman a început uciderea porcilor din localitate

Institutul de Diagnostic și Sănătate Animala București  – Laboratorul National de referință pentru Pesta Porcină Africană (PPA) a confirmat prezenta virusului acestei boli, în probele prelevate de la cadavre de porc domestic din o exploatație non-profesionala din comuna Bragadiru.
În urma confirmării diagnosticului prin Buletinele de Analiza (BA) emise de IDSA și existentei suspiciunii de PPA în alte 6 exploatații non-profesionale din aceeași localitate, s-a dispus măsura uciderii preventive a suinelor din comuna Bragadiru, începând cu data de 06.08.2019, în urma unei analize de risc intreprinsă de către specialiștii epidemiologi ai DSVSA Teleorman.
Numărul total al porcilor uciși în județul Teleorman până la această dată este de  5781 capete și 230 de focare confirmate de către IDSA- Bucuresti.
Centrul Local de Combatere a Bolilor Teleorman (CLCB) a stabilit Planul de măsuri privind controlul, combaterea și eradicarea PPA, precum și stabilirea zonelor de restricții. Ancheta epidemiologica este în desfășurare. DSVSA Teleorman solicita sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor impuse de autorități, având în vedere consecințele economice grave generate de apariția acestei boli.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*