A mai căzut un ministru incapabil la M.A.I. – Următorul!

Nici măcar o săptămână n-a durat mandatul lui Nicolae Moga la conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Mai exact, 6 zile s-a odihnit acesta pe fotoliul de ministru, deşi era de preferat să aleagă un sejur la Băile Felix, decât să ocupe degeaba o asemenea demnitate publică.
Liderul PSD Vaslui, Gheorghe Buzatu, crede că Moga nu a mai rezistat, de aceea a demisionat. În realitate, pălăria îi era prea mare lui Moga, fiind net depăşit de situaţie
Cazul de la Caracal a arătat, încă o dată, deşi nu mai era nevoie de producerea altor tragedii, că cei care sunt puşi în slujba siguranţei cetăţenilor, nu fac nimic pentru aceştia, dar beneficiază de pensii speciale şi de diminuarea considerabilă a vârstei de pensionare.
Ineficienţa autorităţilor este evidentă pentru toată lumea, şi în atare situaţie nu doar ministrul MAI trebuia să demisioneze, ci toţi cei răspunzători în mod direct sau indirect, inclusiv Guvernul Dăncilă, pentru lipsa de reacţie şi tardiva intervenţie care, împreună, au condus la presupusa ucidere a celor două adolescente din Olt, în condiţii macabre şi greu de imaginat chiar şi pentru procurorii cu experienţă îndelungată în criminalistică.
În ceea ce-l priveşte pe fostul ministru, Nicolae Moga, acesta a dat dovadă nu doar că este incapabil să gestioneze situaţia, ci şi de lipsă de responsabilitate, întrucât a ales să demisioneze chiar cu jumătate de oră înainte de ședința CSAT, în care trebuia să prezinte raportul Ministerului de Interne, în cazul „Caracal”.
Prin acest lucru guvernanţii arată, de fapt, cât le pasă de siguranţa şi integritatea cetăţenilor României, lăsându-i fără apărare, ceea ce este incalificabil şi intolerabil.

Senator PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*