Numărul porcilor uciși, în Teleorman, a depăsit 5500 și se omoară în continuare

Peste 5000 de porci au fost uciși preventiv din cauza pestei porcine africane, mai precis 5554. Până acum, în județul Teleorman au fost confirmate 213 focare, dar virusul se extinde cu rapiditate. Astăzi a început măcelul suinelor și la Viișoara. Laboratorul Național de referință pentru Pesta Porcină Africană  a confirmat prezența virusului acestei boli în probele prelevate de la cadavre de porc domestic din 7 exploatații non-profesionale situate în satul Viișoara, comuna Viișoara.

În urma confirmării diagnosticului prin Buletinele de Analiza emise de IDSA și existentei suspiciunii de PPA în alte exploatații non-profesionale din aceeași localitate, s-a dispus măsura uciderii preventive a suinelor din satul Viișoara, comuna Viișoara începând cu data de 30.07.2019, ca urmare a unei analize de risc întreprinsă de către specialiștii epidemiologi ai DSVSA Teleorman.

DSVSA Teleorman solicită sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor impuse de autorități, având în vedere consecințele economice grave generate de apariția acestei boli. Orice suspiciune de boala trebuie anunțată imediat medicului veterinar din localitate, DSVSA Teleorman sau autorităților locale. Proprietarii animalelor afectate de PPA vor fi despăgubiți de stat în condițiile prevăzute în legislație.

Se tot anunță măsuri de prevenire a răspândirii virusului, dar apar tot timpul focare noi. În acest ritm, până la Crăciun nu va mai fi picior de porc prin Teleorman.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*