Inspectoratului de Jandarmi Teleorman primește în folosință gratuită clădirea în care a funcționat Școala Primară nr.5 din Roșiorii de Vede

Detașamentul 3 Jandarmi Roșiorii de Vede urmează să își desfășoare activitatea în  clădirea Școlii Nr. 5. În ultima ședință de consiliu local a fost aprobată schimbarea destinației imobilului din strada Stegarului, în care a funcționat Școala Primară nr.5, pentru a fi dată în folosință gratuită Inspectoratului de Jandarmi Teleorman pe o perioada de 10 ani.

Imobilul a devenit disponibil după ce conducerea Școlii Alexandru Depărățeanu a decis mutarea claselor de la Școala nr.5, începând cu anul școlar 2019-2020, în sediul unității cu personalitate juridică aflat pe strada Dunării unde există spațiu excedentar dimineața. De la cei 34 de elevi înscriși la Școala nr.5  sumele deduse din costul standard per elev nu acoperă cheltuielile de întreținere și utilități, acesta fiind principalul motiv pentru care s-a decis mutarea lor la Școala Alexandru Depărățeanu.

Schimbarea destinației imobilului unde a funcționat Școala nr.5, pozitionată într-o zonă periferică a orașului va împiedica degradarea acestuia, rezolvă problema sediul pentru Detașamentului 3 Jandarmi, care până acum și-a desfășurat activitatea într-un spațiu închiriat din incinta Grădiniței nr.3 din Roșiorii de Vede și le oferă un locuitorilor din zonă un plus de siguranță.

Pentru ca această hotărâre să fie pusă în aplicare este nevoie de avizul Ministerului Educației Naționale, urmând ca printr-o altă hotărâre de consiliu local să fie stabilite și condițiile în care acest imobil va fi dat în folosință gratuită Inspectoratului de Jandarmi Teleorman.

Teodora Ciofalcă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*